Autentificare

Autentificare

Dragi Brezoieni

       Chiar daca dupa alegeri asteptarile au fost mari, existand o doza de optimism poate uneori exagerata, dar oricum benefica pentru ca in general creeaza acea stare de energie si de creativitate, necesara oricarui primar, stim cu totii ca astazi traim intr-o lume mult schimbata in rau, fata de ce a fost in urma cu un an. Cuvantul „criza”,este pe buzele tuturor iar efectele ei le resimtim cu totii. La inceput am crezut ca este o criza artificiala si am crezut ca mai criza ca in Brezoiul ultimilor ani noi nu avem ce simti mai mult: plecarea tinerilor la munca in strainatate, lipsa locurilor de munca, someri care nu mai sunt de fapt someri pentru ca perioada de luare in evidenta la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortelor de Munca a trecut de mult, pensionari bolnavi, un mediu de afaceri in suferinta in localitate si multe altele.

 Robert Schell

In aceste conditii, si in plus si pe fondul unei guvernari dezastruase, rolul administratiei locale este esential dar si ingrat in acelasi timp. Chiar daca administratia locala nu poate sa impulsioneze dezvoltarea economica sau sa creeze locuri de munca, ea poate totusi sa asigure conditiile unui trai decent, astfel incat toti cetatenii sa beneficieze de facilitatile obligatorii intr-o localitate. Din pacate, ne confruntam cu cel mai mic buget local din ultimi 10 ani, aproximativ 40% mai putin fata de anul trecut, cu un somaj in crestere si cu lipsa unor posibilitati reale de a relansa activitatile economice, pe fondul regresului tuturor agentilor economici, fie ei privati sau avand capital de stat.

         Chiar si-n aceste conditii, programul pe care mi l-am asumat la preluarea mandatului este unul viabil, un program care incearca sa schimbe putin fata acestui oras aflat in suferinta.Veti vedea citind acest program, ca in ultimul timp in orasul Brezoi au fost derulate o serie de investitii, au fost dezvoltate o serie de servicii, toate avand drept scop transformarea localitatii noastre intr-un loc civilizat in care sa domneasca ordinea, curatenia si bunul simt. Toate aceste lucruri au fost posibile, nu fara eforturi, in conditiile in care la preluarea mandatului, am preluat si o datorii de aproximativ 6 miliarde lei vechi, datorii care si in prezent incerc sa le reesalonez pentru a le putea achita. Dar aceste lucruri sunt inerente unei astfel de activitati si trebuie sa ne asumam si bunele si relele. Sa inchei intr-o nota optimista si sa speram ca vom trece cu bine peste problemele de care ne vom lovi in acest an. Nu este timp pentru vaicareli si lamentari si va promit ca vom lucra impreuna pentru ca efectele crizei sa fie cat mai putin resimtite, astfel incat dupa aceasta perioada dificila, pentru toata lumea nu numai pentru noi, sa ne regasim mai puternici si mandri ca suntem locuitori ai acestui oras numit BREZOI. Un primar fara curaj, ramane o simpla promisiune pe un afis. 

  Robert Schell

Tipărire Email