Autentificare

Autentificare

Dezvoltare Locala

Dezvoltare Locala

Strategia de dezvoltare economico-sociala pe perioada 2007-2013 reprezinta ansamblul de obiective, actiuni si masuri care vizeaza dezvoltarea durabila a orasului Brezoi in vederea cresterii standardului de viata  a cetatenilor.
Obiectivul strategiei de dezvoltare socio-economica a orasului pentru 2007-2013 cel al Regiunii Sud – Vest Oltenia din care facem parte, respectiv acela de a aduce Produsul Intern Brut pe cap de locuitor la nivelul mediei din Romania, sau nu mai putin de 95% din aceasta valoare. Obiectivul general de mai sus poate fi atins prin:

  1. Crearea de noi locuri de munca avand in vedere scaderea numarului de lucratori din agricultura si alte cateva sectoare industriale (Prioritatile 1, 2, 3; 4)
  2. Cresterea atractivitatii orasului prin valorificarea zonei urbane, a turismului, printr-o infrastructura dezvoltata si resurse umane calificate (Prioritatile  1, 2, 3, 4, 5)
  3. Cresterea competitivitatii orasului prin sprijinirea intreprinderilor, imbunatatirea infrastructurii si calificarea resurselor umane (Prioritatile 1, 2, 3, 5)

Pe langa investitii considerabile, pentru realizarea obiectivelor prevazute sunt stabilite urmatoarele prioritati: 
1. modernizarea si dezvoltarea infrastructurii orasului
2. dezvoltarea resurselor umane si imbunatatirea serviciilor sociale.
3. dezvoltarea zonelor rurale apartinatoare orasului.
4. protectia si imbunatatirea calitatii mediului.

Strategia de dezvoltare economico-sociala pe perioada 2007-2013 este disponibila pentru descarcare aici

Conceptul strategic de dezvoltare a turismului local in Brezoi poate fi descarcat aici (coperta, continut)

Tipărire Email